Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Витешки мегдан у Лазаревом граду

  Витешки мегдан у Лазаревом граду

  Ел. пошта Штампа
  1 У оквиру манифестације "Видовдан 19", вечерас је у порти цркве Лазарице отпочео тродневни програм "Витешки мегдан у Лазаревом граду". Паралелно са тим, отворена је изложба сувенира и старих заната, а особен музички печат вечери, дао је концерт певачице Јелене Томашевић. Организатор је Туристичка организација града Крушевца. У име Града као покровитеља манифестације, посетиоце је поздравила заменик градоначелника Весна Лазаревић.
  "Витешки мегдан" има за циљ да публици приближи средњевековну епоху и живот на двору кнеза Лазара. Одржава се по четврти пут на централном месту старе српске престонице, испред велелепне Донжон куле и цркве Лазарице.
  Током три дана представљају се витешка удружења из земље и иностранства, на истом простору организована је изложба сувенира и старих заната, а у недељу 9.јуна обавиће се и ритуално средњевековно венчање и витешки дечји карневал.
  Од музичких програма, вечерас је пред бројним поштоваоцима њене музике, концерт одржала поп звезда Јелена Томашевић. Снажним и експресивним гласом, изузетним вокалним умећем и интерпретацијом оправдала је епитет једне од најбољих поп певачица на нашим просторима.
  Сутра увече је на репертоару музичко сценски спектакл "Уна Сага Сербика", а у недељу у 12.30 наступиће ансамбл "Ренесанс".
   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid