Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пријем за чланове руског Театра

  Пријем за чланове руског Театра

  Ел. пошта Штампа

  1 У Крушевачком позоришту, синоћ је Театар на Васиљевском из Санкт Петербурга извео представу „Малограђани“ по тексту Максима Горког. Тим поводом, данас је пријем за чланове ансамбла приредила градоначелник Јасмина Палуровић. Пријему је присуствовао и управник Крушевачког позоришта Бранислав Недић.

   

  Представа „Малограђани“ Максима Горког одавно је ушла у златни канон светске драматургије, али после чувене представе у режији Георгија Товстоноговог 1966. , петербуршка позоришта се нису враћала овом комаду.

   

  Редитељ Владимир Туманов је овом представом одлучио да прекине ту традицију.

   

  Актери драме живе у историјски преломном времену, у кризи традиционалних породичних вредности и генерацијских сукоба. Породица уз „придружене чланове“ персонификује свет који је изгубио везу са временом, а уједно може и универзално да се постави.

  2

  Након синоћњег извођења пред крушевачком публиком, глумце је данас у Мозаик сали примила градоначелник Јасмина Палуровић, која им се захвалила на показаном умећу и уметничком догађају који су приредили.

  Она је подсетила на чињеницу да је од 2017. године интензивирана сарадња са Санкт. Петербургом и да је њихова посета управо један од начина за њено проширење.

  Театар на Васиљевском негује махом класични репертоар, постоји тридесетак година и добитник је бројних награда, а његово највеће богатство је изузетна глумачка екипа.

  3

  Гостовање Театра на Васиљевском била је и прилика за подстицање културне размене. Чланови руског ансамбла позвали су Крушевачко позориште на учешће у оквиру традиционалног Фестивала у Санкт Петербургу који се одржава сваког априла.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid