Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести „Мамурко“ најбољи у Србији

  „Мамурко“ најбољи у Србији

  Ел. пошта Штампа

  1 Ученици 4. године Медицинске школе из Крушевца постигли су изванредан успех на такмичењу ученичких компанија са својим производом „Мамурко". Тим поводом, примила их је градоначелник Јасмина Палуровић.

  Ђорђе Шиндић, Ђурђина Здравковић, Ивана Влашковић, Татјана Миленковић и Слађана Грујић, ученици завршне године Медицинске школе, са проф. Маријом Урошевић и директором школе Гораном Ристићем, испричали су своје импресије са такмичења и планове који их очекују наредног месеца.

  2

  Национално такмичење из предузетништва, „Достигнућа младих“ у оквиру кога су се надметале ученичке компаније , одржано је у Новом Саду прошлог месеца. Покровитељи су Министарство привреде и Министарство просвете.

   

  Ради се о такмичењу у коме се оцењује не само производ, него и знање о пословању, начин презентације и тимски рад.

   

  Ученичка компанија „Bio Ally“ са производом „Мамурко" победила је на такмичењу и стекла право да представља Србију на Европском такмичењу ученичких компанија које ће бити одржано у Лилу (Француска) од 3. до 6. јула.

  3

  Ради се о напитку „против мамурлука“, али и за ревитализацију организма. Састав је по оригиналној рецептури, у праху и на бази сурутке, а осим тога садржи и витамине, лимунску киселину и др. Спада у дијететске производе, суплементе, а тренутно се очекује и стручно мишљење компетентне установе, Фармацеутског факултета из Београда, ради даље производње и дистрибуције. Иначе, ученици су сами финансирали досадашњу производњу.

   

  Млади предузетници планирају и проширење на програм за дијабетичаре и вегетаријанце, а градоначелник Јасмина Палуровић им је пожелела да на најуспешнији начин бране боје града Крушевца, али и Србије.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid