Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Завршна приредба предшколаца "Под златним сунцем царског града"

  Завршна приредба предшколаца "Под златним сунцем царског града"

  Ел. пошта Штампа

  1 У амфитеатру Слободишта, пред више хиљада гледалаца свечано је отворена манифестација „Видовдан 19“. Повељу „У име живих“, по тексту Добрице Ћосића, прочитала  је градоначелник Јасмина Палуровић.

    2

   

  3

  Деци, родитељима и свим присутнима обратила се директор ПУ „Ната Вељковић“, Весна Живковић: „Ми данас после 630 година славимо живот, поштујемо и не заборављамо прошлост и радујемо се будућности. Представљам вам децу, генерацију 2012. града Крушевца, која је годину узлета завршила са најбољим успехом.Њихова сведочанства из вртица остаће им као топле успомене које ће у срцима носити дозивотно. Будите сигурни и у то да захваљујући својим васпитачима ова деца већ увелико корачају путевима Лазара, Светог Саве, Доситеја и Вука. Да се не заборави, да се поштује и да се памти“.

  4

  Ове године наш град обележава 630 година од Косовског боја. Зато је тема завршне приредбе предшколаца  "Под златним сунцем царског града“ и има обележја овог веома значајног догађаја.

   

  5

  На приредби, којој је претходио свечани дефиле, је учествовало око 800 предшколаца са градског и сеоског подручја. Кроз аутентичну музику, костиме и текст приказан је Косовски бој, битан и за историју Србије, као и лепоте Крушевца. Од укупно 9 приказа, међу првима је слика утемељитеља Крушевца као престонице, Кнеза Лазара и Кнегиње Милице...

  6

  За костимографију деце били су задужени родитељи, док је све остало било у надлежности васпитача, односно запослених ПУ „Ната Вељковић“.

  7

  8

   

  9

  Приредби је присуствовало градско руководство, градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић, помоћник градоначелника Марко Милојевић, народни посланик др Драгана Баришић представници јавног, друштвеног и политичког живота Крушевца.

  10

   

  11

   

  12

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid