Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Концерт лауреата хармонике

  Концерт лауреата хармонике

  Ел. пошта Штампа

  1 У Белој сали Културног центра синоћ је одржан концерт лауреата хармонике са републичких и међународних такмичења, ученика основне и средње музичке школе „Стеван Христић“, у класи професора Горана Арсића. Концерту је присуствовала и градоначелник Јасмина Палуровић.

  Ретко који професор би могао да се похвали импозантним бројем о д 86 награда које су освојили ученици професора Горана Арсића, током последње две године. То је био и разлог за несвакидашњи концерт који су припремили млади хармоникаши од којих је 11 лауреата, 43 освојених првих награда и 32 друге и треће награде.

  2

  Београд, Нови Сад, Земун, Крагујевац, Сарајево, Бијељина, Смедерево... неки су од градова где су показали своје врхунско умеће, које је и званично потврђено бројним признањима.

  3

  Иза таквог успеха стоји велики рад, рекао је проф. Горан Арсић, а то значи више од 10 сати свакодневног вежбања, али и одрицања с обзиром да су своје слободно време и током викенда и празника користили за музичко усавршавање.

  4

  Негују тзв. руску школу музике, а један од разлога је свакако и што је професор Арсић дипломирао на Музичкој академији у Одеси.

  5

  Педагошким радом бави се 23 године, три пута је биран за професора године, члан жирија је многих еминентних такмичења, такође добитник бројних престижних награда и аутор музичких пројеката са оркестром.

  6

   

  Лауреати хармонике синоћ су наступали соло, а изводили су композиције домаћих и страних композитора.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid