Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Централна смотра 46. такмичења села града Крушевца

  Централна смотра 46. такмичења села града Крушевца

  Ел. пошта Штампа

  1 На платоу испред Дома синдиката одржана је централна смотра 46. такмичења села града Крушевца. Приказана је својеврсна ревија најбољих културно - уметничких тачака из овогодишњих програма , која је уједно била и завршни догађај манифестације. Организатори су Културни центар и прошлогодишњи победник - МЗ Жабаре, Треботин и Мала Врбница, а традиционални покровитељ је Град Крушевац.

  2

   

  3

   

  4

   

  У години многих јубилеја, са акцентом на 630.годишњицу боја на Косову, посебно смо били инспирисани да овогодишњу смотру организујемо квалитетније  и са променама које означавају напредак у реализацији ове најстарије културне манифестације Града, рекла је директор ККЦ Виолета Капларевић.

  5

  Она је истакла да је у смотри учествовало 18 месних заједница, односно 48 насељених места, које су се такмичиле у 5 области. Учествовало је више од 1.000 аматерских стваралаца које је пратило око 5.000 гледалаца.

  6

  Завршно вече манифестације је отворила градоначелник Јасмина Палуровић: "Такмичење села је културно - образовна манифестација такмичарског карактера која обухвата и свеукупну изградњу и уређење села. Организује се са циљем да се сагледа стање и омогуће услови за бржи и квалитетнији развој пољопривреде, богаћење културног и забавног сегмента, здравствених, образовних, комуналних и других активности које су саставни део живота на селу".

  У том циљу и даље ће се радити на изједначавању услова живота у граду и на селу.

  7

   

  8

   

  Такмичење села одвијало се у 5 области: организовање пољопривредне производње, заштита и унепређење животне средине, изградња и уређење села, образовање и васпитање и културне делатности.

  9

   

  10

   

  У свеукупној категорији, поред диплома, трећепласираној МЗ припала је и новчана награда од 10’000 динара, другопласирани је  добио 20.000, а победник 30.000 и победнички пехар. Новчана награда у износу од 10.000 је уручена и за најбољи културно - уметнички програм. Такође су додељене Захвалнице и Специјалне награде.

  11

   

  Према областима, награде су добиле месне заједнице: за културу - Јасика, пољопривредну производњу - Велики Купци, инфрастуктуру - Кобиље и образовање и екологију - Трмчаре.

   

  12

   

  16

   

  14

  Према редоследу од трећег места, у свеукупној категорији изабрани су - Велики Купци, Трмчаре и Јасика. Јасика ће наступити  на окружном такмичењу у МЗ Бошњане – општина Варварин.

  15

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid