Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обилазак радова на изградњи црпне станице у Модрици и изградњи резервоара у Дворану

  Обилазак радова на изградњи црпне станице у Модрици и изградњи резервоара у Дворану

  Ел. пошта Штампа
  1

  Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и директор ЈКП „ Водовод“ Крушевац Владимир Милосављевић, данас су обишли радове на изградњи црпне станице у Модрици и изградњи резервоара у Дворану. Радови су отпочели прошлог месеца.

  ЈКП „Водовод“ Крушевац обележио је ово лето радовима на проширењу водоводне мреже у селима подно Јастрепца.

  3

  Пре једне деценије мештани села Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње су организовали самодопринос у циљу изградње секундарне мреже. Тек сад су створени услови да се секундарна мрежа у овим селима заврши, као и изградња започетих објеката, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић.

  7

  О конкретним активностима ЈКП „Водовод“ говорио је директор Владимир Милосављевић.

   

  Радови на изградњи црпне станице у Модрици финансирају се из буџета Града и износе око 4,3  милиона динара. Извођач је „Хидроконтролор „ из Ниша.

  2

  У Дворану су у току грађевински радови на изградњи резервоара. И ову инвестицију финансира град Крушевац, а издвојена су средства у висини од око 10,8 милиона динара. Извођач је „Пројект градња“ из Крушевца. Капацитет резервоара је 180 метара кубних. Након тога, планира се изградња црпне станице, за коју је средства обезбедио Водовод у износу од 4,8 милиона динара. Извођач радова је крушевачки „Модул инжењеринг“. Радови теку планираном динамиком.

  4

   

  5

   

  8

  У плану је да следеће године Водовод реализује радове на завршетку магистралног цевовода у дужини од 6700 метара за који ће се издвојити 40 милиона динара, као и изградњи преостала 3 објекта – 2 резервоара и 1 црпне станице након чега ће мештани овог краја из села Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње добити здраву пијаћу воду са система Ћелије.

  6

  „Град Крушевац се максимално труди да сва своја села прикључи на систем водоснабдевања и да што више средстава из буџета определи за проширење водоводне мреже. Након реализације инвестиција које су у току биће покривено око 80% домаћинстава на територији града са система Ћелије“, закључила је градоначелник Јасмина Палуровић.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid