Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Потписани уговори за донацију пластеника

  Потписани уговори за донацију пластеника

  Ел. пошта Штампа
  1 У оквиру пројекта „Директна социо-економска помоћ угроженим породицама у локалним заједницама у Србији”, који АСБ спроводи у сарадњи са Градом Крушевцем, данас су потписани уговори са 28 породица којима ће бити донирани пластеници и пољопривредна механизација. Потписивању Уговора присуствовали су, поред представника АСБ, градоначелник Јасмина Палуровић и помоћник градоначелника Марко Милојевић.

  Пре потписивања уговора, за кориснике пројекта организована је обука  под називом “Основе пластеничке производње”, у оквиру које су учесници тренинга имали прилике да се ближе  упознају са пластеничком производњом, потенцијалним ризицима и проблемима са којима се произвођачи могу сусрести, корацима ка успешној и профитабилној производњи добара…
  На догађају су говорли представници организације Арбеитер–Самаритер–Бунд (АСБ) и градоначелник Јасмина Палуровић који су информисали присутне о самом пројекту и врстама помоћи која ће корисницима бити додељена у наредном периоду.
  АСБ ће у оквиру пројекта поделити укупно 48 економских грантова у виду пластеника, система кап по кап и пратеће опреме социјално угроженом становништву у општинама Крушевац и Уб.

  Укупно 28 корисника са територије Града Крушевца и 20 корисника са територије општине Уб, ће потписати уговоре о донацији пластеничких јединица од АСБ-а, који ће бити реализовани у септембру текуће године.
  Пројекат финансира Немачко Министарство спољних послова заједно са АСБ-ом и општинама Уб и Крушевац. Циљ пројекта јесте да допринесе социо-економској инклузији веома угрожених породица у Србији и да створи боље услове за њихов живот и запослење.
  Подсетићемо, у априлу месецу ове године, потписани су споразуми о сарадњи између АСБ-а и партнерских општина, којима ће корисници пројекта поред пластеника и пратеће опреме у наредном периоду добити и бесплатну обуку за производњу одређених културних добара. АСБ и Немачко Министарство спољних послова годинама сарађују на пројектима у општинама Уб и Крушевац, где поможу социјално угроженим породицама и маргиналним групама, а само за овај пројекат издвојено је око 95,000 еура.
   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid