Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обележен Дан АБХО

  Обележен Дан АБХО

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је на војном комплексу "Равњак" у Гарнизону Крушевац обележен Дан АБХО службе Војске Србије. Свечаности су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић.

   

   

  2

  Према речима Команданта 246. батаљона АБХО потпуковника Зорана Вукадиновића, да је ова служба израсла у осавремењену службу, а да су њени припадници стручно оспособљени за извршавање задатака у свим мисијама Војске Србије.

  3

  Овом приликом уручене су награде и признања најистакнутијим појединцима службе, као и учесницима у борбама током НАТО агресије на СР Југославију.

  4

   

  5

   

  6

   

  7

  Данас је освећен и богослужбени простор посвећен "Воздвижењу часног крста" уз Свету архијерејску литургију и обележена слава богослужбеног простора и Центра АБХО.

  8

   

  9

  Свечаности су присуствовали представници Команде Копнене војске и Команде за обуку, команданти јединица гарнизона Крушевац, представници АБХО јединица Оружаних снага Белорусије, начелник Расинског управног округа,  Епископ нишки и војни господин Арсеније и Епископ крушевачки господин др Давид, пензионисани припадници АБХО службе, представници предузећа и установа...

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid