Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одржан 30. Сајам запошљавања

  Одржан 30. Сајам запошљавања

  Ел. пошта Штампа

  1 Под покровитељством града Крушевца, у организацији крушевачке Филијале Националне службе за запошљавање, одржан је  30. Сајам запошљавања у Хали спортова. На данашњем сајму је  39 послодаваца, исказало је потребу за запошљавањем 354 радника. Сајам је отворила градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  „Циљ Сајма је да се младима након образовања омогући проналажење адекватног посла, али и помогне онима који су у међувремену остали без истог или желе да промене радно место. Активно се са НСЗ трудимо се да запошљавање подигнемо на један већи ниво, да активирамо послодавце и да кроз програме које заједно са НСЗ спроводимо, смањимо број незапослених и да на тај начин омогућимо нашим суграђанима да раде и да привређују“, нагласила је градоначелник Јасмина Палуровић отварајући Сајам.

    2

  Према речима Предрага Марковића, директора Филијале НСЗ у Крушевцу, структура тражених радних места се није много променила задњих пар година. У највећем делу то су занатска занимања,односно средње стручне школе - возачи,столари, бравари, електро-струка, машинска струка, али поред њих има потражње за високом стручном спремом.

    3

  Према подацима крушевачке филијале статистика о незапослености је у паду, па је тренутно на евиденцији Службе за запошљавање на нивоу града око 10500, а на територији Расинског округа око 19.800 незапослених.

  4  

   

  5

   

  Штандове послодаваца обишли су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић и директор Филијале НСЗ у Крушевцу  Предраг Марковић,  где су у разговорима са представницима послодаваца и заинтересованим суграђанима.

   

  6

   

  7

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid