Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пријем поводом Дечије недеље

  Пријем поводом Дечије недеље

  Ел. пошта Штампа
  0

  Као и сваке године, прва седмица октобра посвећена је деци, зато и јесте Дечја недеља. Тим поводом Јасмина Палуровић, градоначелник града Крушевца са својим сарадницима, организовала је пријем за предшколце, ученике основних и средњих школа.

   

   

   

  6

  Министарство рада, запошљавања и социјалне политике у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије донели су Програм обележавања Дечје недеље за 2019. годину, под под слоганом “Да право свако – дете ужива лако”. Ове године је и јубилеј- тридесетогодишњица усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета.


   

  Градоначелник Јасмина Палуровић је нагласила да Град Крушевац, као и увек до сада, заједно са свим организаторима подржава акције и манифестације које доприносе стварању повољнијих услова за живот  наше деце. „Надам се да ће Дечја недеља пробудити и ојачати у нама оно што је најбитније- да сваког дана сви заједно бринемо о нашој деци, да свака недеља буде ДЕЧЈА НЕДЕЉА. Драга децо, будите нам здрави и срећни, а ми одрасли ћемо вас подржавати и трудити се да вам пружимо срећно и здраво одрастање уз поштовање ваших права“.

  3

  Испред удружења Пријатеља деце обратила се Љубинка Јовановић и пожелела деци срећну Дечју недељу  уз жељу да сви заједно стварамо још квалитетније услове за остваривање права детета на развој испуњен љубављу, разумевањем и поштовањем.

  4

  Деца из ПУ „Ната Вељковић“, група „Бубамарац“ из ОШ“Јован Поповић“ са васпитачем Љиљаном Живковић поклонили су градоначелници књигу цртежа „Желео бих да трг у мом граду изгледа овако“ и одрецитовали песму „Наш Крушевац“ коју су написали са васпитачицом.

  1

  Поред градоначелнице пријему су присуствовали: председник Скупштине Града Живојин Милорадовић, заменик начелника Градске управе Драгица Бојковић и помоћници градоначелника Оливера Дреновац, Марко Милојевић и Предраг Миленковић, као и чланови удружења „Пријатељи деце“.

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid