Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Божићни доручак у РПК

  Божићни доручак у РПК

  Ел. пошта Штампа

  1 У Регионалној привредној комори  Крушевац одржана је свечана седница Парламента привредника Расинског округа – традиционални Божићни доручак, који се по седми пут организује за привреднике, представнике локалних самоуправа, јавног и политичког живота Града и округа.

    2

  Уводну реч дао је директор РПК Предраг Вукићевић. У свом обраћању привредницима, он је истакао да је претходна пословна година веома успешно завршена, са рекордом у спољнотрговинској размени од 700 милиона евра. Укупан број привредних субјеката у региону достигао је цифру од 11 000. Реформе Владе Србије и одговорна државна политика допринели су да стопа незапослености у Крушевцу достигне стопу на нивоу Европске уније. Са тим трендом наставиће се и ове године.

  3

  Божићну беседу је казивао Епископ крушевачки Господин Давид.

  4

  Градоначелник Јасмина Палуровић је подсетила на најзначајније инвестиције реализоване на територији Града, истичући да се осим настављања започетих пројеката, планирају и нови, веома значајни и капитални, којима ће се унапредити живот грађана, а истовремено Крушевац постати лепши и функционалнији.

  5

  Након говора, додељена су престижна признања - Повеље и златници, најуспешнијим колективима и појединцима.

   

  Награда за КВАЛИТЕТ ПРОИЗВОДА припала је предузећу Косте Антића из Сталаћа. Основна делатност предузећа, производња металне галантерије.

  6

  Награда за ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ТУРИЗМА, отишла је у руке власника породичног газдинства ВИНАРИЈА ЋОСИЋ из Виткова код Александровца.

  7

  За ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ПРИВАТНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА, награђено је предузеће „Micro line“ из Трстеника. Главни производни програм предузећа је производња и сервис стоматолошких, тзв. насадних инструмената.

  8

  У категорији ДОПРИНОСА РАЗВОЈУ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, најбољим је оцењено предузеће БГ – ПРОДУКТ 1996. Ова компанија производи преко тридесет различитих производа из слатког и сланог прехрамбеног програма.

  9

  Награда за ИЗВОЗНИКА ГОДИНЕ припала је компанији „KROMBERG&SCHUBERT“, водећег глобалног добављача за системе каблова, каблове и технологију бризгања у аутомобилској индустрији.

  10

  Јанко Милетић, власник компаније „Техноградња“ проглашен је МЕНАЏЕРОМ ГОДИНЕ,  а ту титулу добио је захваљујући веома успешном вођењу приватне фирме у области ниско и високоградње.

  11 ,

   

  12

   

  13

   

  14

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid