Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Министар омладине и спорта у посети Крушевцу

  Министар омладине и спорта у посети Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је у Крушевцу боравио министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је са градоначелником  Јасмином Палуровић, помоћником градоначелника за спорт Предрагом Миленковићем и председником Фудбалског савеза Расинског округа Владаном Гашићем, разговарао о даљем развоју и унапређењу спорта у граду. Акценат је био на изградњи Градског стадиона на локацији Старог аеродрома и реконструкцији фудбалског терена „Борац“ у Бивољу.

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић је истакла интензивну сарадњу града Крушевца и Министарства и у том контексту истакла многе значајне пројекте за које је средства издвојило и Министарство (отварање Клуба за младе, теретана на Багдали, у насељу УН и насељу Пејтон) тартан стаза у Пионирском парку ...

  3

  ФК „Борац" из Бивоља, најстарији је фудбалски клуб у граду. Што се тиче овог спортског објекта, планирана је реконструкција комплетног терена (земљани радови су у току, затим следи постављање трибина око терена, стубова и рефлектора...) ФСС и ФСРО обезбедили су средства за постављање вештачке траве. Такође, планирано је и сређивање просторија „Беле боце“.

   

  Било је речи и о реконструкцији базена и сале „Соко", плановима за даљи развој  индивидуалног и колективног, рекреативног и професионалног спорта у граду. Министар Удовичић је рекао да се слика Крушевца у спортском сегменту драстично променила у протеклих неколико година, а у том периоду је сређен парк „Багдала", изграђен атлетски и фудбалски стадион са вештачком травом и др.

  2

  Што се тиче стадиона ФК „Јединство" биће то један од најмодернијих стадиона, налазиће се на локацији Старог аеродрома и укључиће простор постојећег фудбалског игралишта у Малом Головоду. Канцеларија за управљање јавним улагањима реализује пројекат припреме техничке документације, финансиран од стране Владе Републике Србије, уз суфинансирање Града Крушевца. Стадион ће испуњавати захтеве прописане УЕФА уредбом о инфраструктури за спортске објекте категорије 4. Биће изграђено: стадион са теренима, трибинама, теренима за тренинг и садржајима као што су свлачионице, комерцијални садржаји, администрација, медији, ВИП, техничке собе.

   

  У склопу данашњих разговора, министар Удовичић је најавио и донирање спортске опреме фискултурним (школским) салама, поновно одржавање Сајма спортова у Крушевцу и друге активности.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid