Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Привредницима дозвољен увоз маски за запослене

  Привредницима дозвољен увоз маски за запослене

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Влада Републике Србије саопштила је данас да је, с обзиром на велики број упита, како привредника и Привредне коморе Србије, тако и грађана, одлучила да појасни одлуку у вези са увозом маски и заштитне опреме, донету прошле недеље.

  Привредним друштвима је дозвољена куповина маски и заштитне опреме са страних тржишта, без обзира на делатност.

  Све компаније са територије Републике Србије могу да увозе маске и заштитну опрему искључиво за сопствене потребе – потребе заштите здравља својих запослених. Ово је допуштено уз јасно ограничење да није дозвољена дистрибуција, продаја трећим лицима, нити било каква трговина тим маскама и заштитном опремом.

  Ова одлука је донета због ситуације у којој се Србија налази и борбе против ширења заразне болести изазване вирусом COVID-19.

  Како Влада Републике Србије непрекидно прати развој догађаја и труди се да у највећој могућој мери заштити здравље својих грађана, дозвола куповине маски компанијама доприноси додатној заштити радника који нису у могућности да у овом периоду раде од куће.

  Влада ће наставити да прати и ослушкује потребе грађана и привреде у време трајања ванредног стања и трудиће се да у датим околностима, а сходно могућностима, свима обезбеди несметано функционисање и, што је најважније, заштити здравље свих својих грађана.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid