Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести У притвору 75 лица због кршења мера самоизолације

  У притвору 75 лица због кршења мера самоизолације

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Државни секретар Министарства правде Владе Републике Србије Радомир Илић саопштио је данас да се у овом моменту, због кршења мера самоизолације, у притвору налази 75 особа.

  Илић је навео да је Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде обезбедила три посебна објекта у оквиру Управе у којима су смештена лица која прекрше мере самоизолације, уз напомену да се они налазе у Вршцу, Пожаревцу и Пироту.

  Државни секретар је прецизирао да је у Вршцу смештено 43 лица која су прекршила меру самоизолације, у Пироту 17, док се у Пожаревцу налази њих 15.

  Он је истакао да су против већине њих већ поднети оптужни акти, као и да ће суђења почети за неколико дана, уз подсећање на то да је Министарство правде, у сарадњи са Министарством здравља, израдило посебан план за организацију тих суђења како никоме не би било угрожено здравље.

  Данас смо добили посебну опрему, течности за дезинфекцију, рукавице и маске, којом ћемо опремити оне судове који ће судити лицима која су прекршила мере самоизолације и која су потенцијално заражена коронавирусом, објаснио је Илић.

  Он је упутио апел онима којима је изречена мера самоизолације да те мере поштују јер у супротном угрожавају чланове своје породице, али и здравље осталих суграђана.

  Министарство правде је, како је подсетио, раније правосудним органима упутило препоруке за поступање у случајевима у којима лица, не поштујући мере самоизолације, чине кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије и кривично дело преношење заразне болести за време ванредног стања.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid