Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Због кршења мере самоизолације ухапшено 100 људи

  Због кршења мере самоизолације ухапшено 100 људи

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је у прве две ноћи од увођења мере ограничења и забране кретања полиција изрекла 2.000 упозорења и написала 270 кривичних пријава.

  Стефановић је у изјави за Телевизију Прва истакао да се након тога број значајно смањио, јер је пријавом због кршења те мере на територији читаве Србије било обухваћено мање од 500 грађана.

  Он је додао да се у затворима широм земље налази 100 људи који су прекршили меру самоизолације, и изразио очекивање да ће они бити кажњени оштрим законским казнама.

  Контроле се врше свакодневно, полиција те грађане проверава телефоном више пута у току дана, а постоји и пешачка патрола, прецизирао је министар и истовремено исказао захвалност грађанима који се придржавају мера које је прописала Влада Србије.

  У овим тренуцима ради целокупан састав МУП-а који, такође, обавља и своје редовне послове на сузбијању криминалитета и очувању безбедности, указао је Стефановић и оценио да је стопа кривичних дела смањена за нијансу.

  Истовремено, он је подсетио на то да сваки документ наставља да важи, без обзира на то да ли је истекао или није, уз напомену да се то само не односи на пасош, јер је то документ који контролишу и друге државе.

  Грађани који имају потребу за издавањем новог документа могу се обратити Министарству електронским путем, након чега ће добити даље инструкције, објаснио је Стефановић.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid