Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Држава ће помоћи приватним компанијама

  Држава ће помоћи приватним компанијама

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је, према првим проценама, од почетка епидемије коронавируса штета у саобраћају и инфраструктури око 120 милиона евра, а да би до краја године могла да буде 600 милиона евра.

  Михајловић је у интервјуу за данашње издање дневног листа „Курир“ упутила позив компанијама које раде у саобраћају, инфраструктури и грађевини да се јаве Министарству и известе га о проблемима како би их заједно решавали, али и да дају предлог за свеобухватан, реалан план опоравка тих сектора у времену после пандемије.

  Она је истакла да је главни посао у време епидемије коронавируса и драстичног смањења кретања људи да не стане транзит, транспорт и снабдевање грађана, пројекти у инфраструктури и грађевинарству.

  Зато нам је важна свака компанија, сваки радник и најважнија је њихова заштита. Позвали смо инвеститоре да учине све како би одржали ниво радова, да обезбеде сву потребну заштиту за раднике и да поштују мере Владе, рекла је она, додајући да се то, према информацијама Министарства, поштује.

  Потпредседница Владе је навела да је, у зависности од дана, на највећим градилиштима између 1.500 и 2.300 радника.

  Михајловић је нагласила да економски кризни штаб сваког дана ради на свеобухватном програму помоћи који ће бити углавном окренут приватним компанијама које највише губе.

  Оно што нећемо дозволити је да се било чији ранији дугови плаћају из овог програма. Држава је спремна да у договору с привредом преузме на себе равномерни део трошка због ове епидемије, али у томе ће морати да учествују и сами привредници, истакла је Михајловић.

  Она је замолила приватнике да учине све што је у њиховој моћи како би сачували своје раднике.

  Сви треба да знају да оне фирме које тако лако деле отказе радницима неће моћи да рачунају на помоћ државе после епидемије, нагласила је она.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid