Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Забрана рада објеката и делатности које подразумевају близак физички контакт

  Забрана рада објеката и делатности које подразумевају близак физички контакт

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 На данашњој седници Владе Републике Србије донете су најновије одлуке у вези са спречавањем ширења COVID-19.

  Забрањујe се у потпуности рад свих објеката и делатности које подразумевају близак физички контакт, као што су фризерски и козметички салони, фитнес клубови и теретане.

  Донета је одлука о затварању свих кладионица, коцкарница и аутомат клубова и они од данас своју делатност могу обављати искључиво електронским путем.

  С обзиром на специфичне потребе које тренутна ситуација намеће, одлучено је да за одређена занимања кућна самоизолација важи 14 дана, уместо 28. Ово се односи на здравствене раднике, затворске чуваре, као и припаднике Министарства унутрашњих послова и Војске.

  Битно је нагласити да се овом одлуком не нарушава здравље припадника ових професија, већ се превентивно продужење кућне самоизолације на њих неће односити. Своје радне задатке обављаће уз потпуну заштитну опрему и њихово здравствено стање ће се редовно пратити.

  Влада је одлучила да заставе на свим јавним институцијама од данас па до даљњег буду спуштене на пола копља.

  Влада Србије наставиће да са највећом пажњом  прати развој ситуације у вези са коронавирусом и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака.

  Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid