Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести У Србији од последица коронавируса умрло још седам особа

  У Србији од последица коронавируса умрло још седам особа

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Епидемиолог Предраг Кон саопштио је на редовној конференцији за новинаре у Палати Србија да су у последња 24 сата у нашој земљи регистрована 284 нова случаја заразе коронавирусом, при чему је преминуло још седам особа, чија је просечна старост 64,2 године.

  Кон је рекао да је до сада регистровано укупно 1.908 потврђених случајева COVID-19, а да су од последњег извештаја тестирани узорци 959 особа, од којих je 284 позитивнo, као и да се бројсмртних случајева повећао на укупно 51.

  У нашој земљи су 1.082 пацијента хоспитализована, од којих је 98 на респиратору, истакао је он и додао да се на Сајму тренутно налази 88 пацијената.

  Према његовим речима, у Србији је укупно тестирано 7.360 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја, а од седморо преминулих у последња 24 часа пет особа је мушког, а две женског пола.

  Кон је оценио да бројке несумњиво указују на то да се налазимо у узлету епидемије коронавируса и његовом убрзаном преношењу и да због тога треба што чвршће да се придржавамо мера и што више смањујемо социјалне контакте.

  Узлет епидемије је био очекиван, и ми немамо други излаз него да се још више придржавамо мера, рекао је он и најавио да ће бити настављено тестирање, као и да ће примарна здравствена заштита од данас, када је реч о Београду, преузети тежиште борбе, при чему ће се већина оних са лакшом инфекцијом тестирати у тим "ковид амбулантама".

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid