Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Предстојеће две недеље преломне у борби са коронавирусом

  Предстојеће две недеље преломне у борби са коронавирусом

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић позвала је вечерас још једном све грађане наше земље да поштују мере које држава предузима у борби против коронавируса, упозоривши на то да су предстојеће две недеље време када наше друштво пада или побеђује у тој борби.

  Брнабић је гостујући на Телевизији Пинк оценила да је непоштовање тих мера, уз аплаузе лекарима сваке вечери, врхунац себичлука и лицемерја.

  Лекарима који раде 12 и више сати, шамар је у лице када после тако напорних смена изађу на улицу и виде масу безбрижних шетача, рекла је Брнабић.

  Ово је време када сваки појединац треба да ради за цело друштво, а сваки дан када прекршите мере и шетате, је дан дуже за ваше родитеље, баке и деке, да седе код куће у изолацији. Још једном апелујем на то да се поштују мере, молим вас, ако не због вас, онда због солидарности са лекарима, медицинским радницима, старијим и хроничним болесницима, поручила је премијерка.

  Према њеним речима, када бисмо сви поштовали мере и излазили само кад се мора, за две недеље бисмо имали другачије стање у којем би Влада, евентуално, могла да олакша мере.

  Брнабић је истакла да је дан током епидемије за њу јако дуг, а да то грађани не могу да виде.

  Дан никада није био дужи. 31 дан ви лежете свако вече са информацијом о томе колико је тога дана људи преминуло или је на респираторима и будите се са позивом да сазнате колико је људи умрло током ноћи, истакла је Брнабић и додала да ово није игра, нити лажна вест.

  Она је пренела да се осећа поносно због тога како сада, што се услова тиче, изгледа Инфективна клиника у Београду, указавши на то да постоје примери где су здравствени системи богатих и великих држава, у петој недељи епидемије, остали без икакве контроле.

  Србија је држава која уме да реагује и да слуша струку и има државни врх који је посвећен и ради 24 сата, нагласила је председница Владе и додала да је ово Србија која се бори и даје све од себе, а да искључиво од појединца зависи да ли ћемо успети у тој борби.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid