Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Мали број грађана крши мере забране кретања

  Мали број грађана крши мере забране кретања

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је меру забране кретања током полицијског часа, који је трајао од суботе у 13 до јутрос у 5 часова, прекршило 600 до 700 људи.

  Стефановић је у изјави за Радио-телевизију Србије рекао да су ти људи кажњени, односно да је полиција писала прекршајне и кривичне пријаве тужилаштвима и судовима.

  Надам се да ће грађани ово схватити као упозорење које је усмерено на то да се заштите управо они. Ових неколико дана су кључни у настојању да спречимо велико повећање броја новозаражених и да штитимо животе, истакао је Стефановић.

  Он је напоменуо да су међу градовима у којима су се највише кршиле мере забране кретања - Београд, Нови Сад, Сремска Митровица и Кикинда, док су мере највише поштовали грађани у Пријепољу, Јагодини, Врању, Краљеву и Сомбору.

  Потпредседник Владе је навео да нема оправдања за кршење мера и додао да је полиција преузела тежак терет и огроман посао.

  Стефановић је, говорећи о поштовању мера самоизолације, рекао да је ситуација боља него што је била раније и нагласио да полиција контролише сваког грађанина који је у самоизолацији.

  Свима који прекрше меру пишемо кривичне и прекршајне пријаве и морају да знају да ће бити санкционисани, рекао је он, указавши на то да су изречене већ прве пресуде на три и две године затвора, јер је реч о озбиљном кривичном делу којим се угрожава и свој и живот других људи.

  Он је оценио да мали број грађана Србије крши те мере и поручио да држава неће дозволити да тај мањи део мисли да је привилегован.

  Неће их заштитити ни новац ни статус, ко год да су, биће приведени и биће им суђено, поручио је он.

  Стефановић је пренео да је у МУП-у заражена 31 особа, док је 900 људи у самоизолацији, додавши да ће та мера за велики број њих ускоро бити завршена.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid