Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одржан састанак тима за имплементацију Програма економских мера

  Одржан састанак тима за имплементацију Програма економских мера

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали одржао је данас састанак Координационог тима за имплементацију Програма економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом COVID-19.

  Састанку у Палати Србија су присуствовали гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, државни секретари Министарствa привреде Драган Стевановић и Милун Тривунац, као и представници Kабинета председника Србије, председнице Владе, Привредне коморе Србије и Пореске управе.

  Чланови Координационог тима су на састанку разматрали отворена питања када је реч о спровођењу Програма економских мера, како би одговарајући правни оквир могао да буде усвојен до краја ове недеље, у петак, како је и најављено.

  Одмах након усвајања почеће и имплементација економских мера.

  Наредни састанак је заказан за среду, 8. април, када ће представници свих надлежних институција, који су и чланови тима, донети неопходне одлуке када је реч о прецизирању тог плана.

  Програм економских мера ће садржати мере пореске политике, директну помоћ приватном сектору, мере за очување ликвидности и директну помоћ свим пунолетним грађанима, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid