Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Град Крушевац припрема Халу спортова

  Град Крушевац припрема Халу спортова

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Епидемиолошка ситуација у Граду Крушевцу континуирано се прати од стране Градског штаба за ванредне ситуације и свих надлежних служби.

  Према тренутним параметрима, Општа болница располаже свим потребним капацитетима, кадровским и материјалним, као и бројем кревета за потребе смештаја особа инфицираних корона вирусом у посебним изолационим јединицама.

  Постоји и посебна амбуланта за респираторне инфекције, како би се максимално смањио ризик евентуалног преношења корона вируса.

  1

  Такође, узорци крви шаљу се у Ветеринарски институт у Краљеву, као референтну лабораторију, што такође поједностављује и убрзава процес добијања већег броја резултата.

  С обзиром на пораст броја инфицираних, Град Крушевац тренутно обезбеђује и простор у Хали спортова, предвиђен за смештај пацијената са лакшом клиничком сликом.

  2

  Опремање простора биће завршено до краја недеље а располагаће свом неопходном опремом стандардизованом за овакве ситуације. Капацитет је око 150 кревета.

   

  Тим поводом, данас је градоначелник Јасмина Палуровић обишла овај објекат како би се уверила да се радови одвијају по планираној динамици.

  3

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid