Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести „Пошта Србије“ бесплатно испоручује семе за пролећну сетву

  „Пошта Србије“ бесплатно испоручује семе за пролећну сетву

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа у Влади Републике Србије Милан Кркобабић саопштио је да ће ЈП "Пошта Србије" пољопривредницима бесплатно испоручивати семе Института за ратарство и повртарство за пролећну сетву док траје ванредно стање.

  Кркобабић је објаснио да је постигнут договор о томе да поменути институт из Новог Сада отвори наменску телефонску линију путем које ће се овој установи обраћати пољопривредници и задруге, док ће "Пошта Србије" наручене количине семена достављати у оптималном року.

  То је део настојања да сеоском становништву, које грађанима Србије обезбеђује основне животне намирнице и сировине за њихову производњу, олакшамо изузетно важан сезонски посао - пролећну сетву, истакао је министар.

  Он је нагласио да је ЈП "Пошта Србије", као друштвено одговорно предузеће, препознало значај једне такве иницијативе у тешким моментима за нашу земљу и донело одлуку да, без накнаде, обезбеди домаћинима семе неопходно за сетву, пружајући на тај начин свој активни допринос решавању актуелних проблема у пољопривреди.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid