Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести У Србији протекле ноћи око 150 људи прекршило мере

  У Србији протекле ноћи око 150 људи прекршило мере

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је претходне ноћи мали број грађана кршио полицијски час, њих око 150, на територији целе Србије.

  Стефановић је, у изјави за Телевизију Хепи, изразио захвалност огромној већини грађана због тога што су одговорни и дисциплиновани, указавши притом на важност поштовања мера социјалне дистанце у наредних седам до десет кључних дана.

  Oн је навео да је у МУП-у заражено око шездесет људи и да је најмањи број њих међу граничним полицајцима, објаснивши да су сви који су били у контакту са зараженима у самоизолацији, која за полицију траје 14 дана.

  Од увођења ванредног стања, број кривичних дела смањен је за 55 одсто, што је и очекивано, додао је потпредседник Владе.

  У највећем паду је проценат ситних кривичних дела, а чак за око 25 одсто смањен је број случајева породичног насиља, рекао је Стефановић, истакавши да свако насиље у породици мора да се пријави и да ће полиција реаговати на то.

  Он је напоменуо да ће вероватно у једном тренутку број кривичних дела бити у поновном порасту, али и додао да је полиција спремна и за такву ситуацију.

  Потпредседник Владе је још једном апеловао на све грађане да, и поред разумљивог страха и беса у оваквим околностима пуним неизвесности, поштују забрану кретања јер је та мера донета да би се спасили животи.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid