Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Почели радови на изградњи ковид болнице у Крушевцу

  Почели радови на изградњи ковид болнице у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас су у Крушевцу започели радови на припреми терена за изградњу ковид болнице.

  2

   

  3

   

  - По наређењу врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, у Крушевцу ће бити изграђена ковид болница, која ће имати капацитет од око 500 лежајева и Војска Србије је добила задатак да у најкраћем могућем року изгради болницу, уради све што је потребно да се овде смештају људи који су оболели од ковида, да их лечимо, да им помогнемо – истакао је министар одбране Александар Вулин који је обишао данас радове на изградњи болнице за смештај и лечење пацијената оболелих од Ковид 19 у оквиру Војног комплекса „Расина“ у Крушевцу.

  7

   

  Према речима министра одбране, реч је о вишенаменској болници.

  - Када све ово једнога дана прође, а проћи ће и наравно да ћемо победити, ова болница ће моћи да буде употребљена и за неке друге сврхе. За сада, ово мора да буде ковид болница, мора да буде најопремљенија, најспремнија и мора да буде изграђена у најкраћем могућем року. Војска Србије је обезбедила простор, који ће бити очишћен од непотребних објеката и урадили смо све што је било потребно што се тиче документације – нагласио је министар Вулин.

  Како је истакао министар Вулин, Град Крушевац паралелно ради све потребне дозволе и помаже и у рушењу и у одношењу шута.

  - Војска Србије ће, као и увек, испунити свако наређење свог врховног команданта. Тамо где је војска, тамо је и ред и закон и организованост, и наравно успех. Сви грађани Србије могу да буду поносни на своју војску, не само када их брани од непријатеља, већ и када је у стању да наш живот учини бољим, а изградити болницу у овако кратком року може само Војска Србије – поручио је министар Вулин.

  Током обиласка локације, министар одбране је информисан предузетим мерама и предвиђеној динамици радова. Град Крушевац пружиће логистичку подршку током извођења радова.

  Према речима начелника Управе за инфраструктуру пуковника Радмила Кравића, у болници ће у свим собама бити разведен медицински гас.

   

  6

   

  - Тренутно се изводи рушење, а по добијању задатка Министарство одбране је припремило и послало закључак Владе за рушење и изградњу болнице који је усвојен, а на основу којег смо ми донели Одлуку о изградњи болнице – рекао је пуковник Кравић и додао да је израђена сва неопходна документација за уговарање радова које ће спровести Војнограђевинска установа „Београд“ и да ће изградња почети за седам до 10 дана.

  5

   

  Како је изјавила градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, у касарни „Расина“ ће у најкраћем року бити изграђена ковид болница.

  - Тренутно се рашчишћава терен и сви стари објекти на овој локацији биће уклоњени. Ово је од изузетне важности, како за Град Крушевац тако и за овај део Србије, јер ће овде бити изграђена болница капацитета 500 лежајева и биће инсталирана најсавременија опрема која ће бити коришћена за лечење пацијената оболелих од ковид вируса – рекла је градоначелница Крушевца.

  4

   

  Обиласку су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, командант Команде за развој расинске бригаде пуковник Раде Рњаковић и директор Војнограђевинске установе Београд Слободан Ракић.

  8
  (ова фотографија узета са www.mod.gov.rs)

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid