Grad Kruševac

Vi ste ovde: Насловна KŠ info Saradnja sa dijasporom

Канцеларија за сарадњу са дијаспором

Izveštaj o šestomesečnom radu Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

El. pošta Štampa
profilna_kancelarije Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu otvorena je 2. decembra 2013 godine u Kruševcu. Kancelarija je rezultat projekta čiji je nosilac udruženje „Etno Rasina" i Grad Kruševac. Vrednost projekta je 1.135.000 dinara, a sredstva odobrena od strane Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu su 500.000 dinara. Srbi u dijaspori, Udruženje „Etno Rasina" i Lokalna samouprava Grada Kruševca označeni su kao direktni, a Republika Srbija, udruženja i organizacije u oblasti kulture i turizma, Rasinski upravni okrug i privredni subjekti Kruševca i Rasinskog okruga kao indirektni korisnici rezultata projekta.
Opširnije...
 

PayPal otvorio račun za pomoć Srbiji!

El. pošta Štampa

jpeg Uplata humanitarne pomoći žrtvama poplave u Srbiji putem PayPal-a iz 193 zemlje i regiona konačno je omogućena u nedelju. Donacije se primaju putem adrese Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Ministarstvo finansija izdalo je zvanično saopštenje u kome se navodi da račun pripada diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu odakle se novac direktno prebacuje na račun Vlade Republike Srbije namenjen pomoći ugroženima od poplava.

Adresa je namenjena isključivo Pay Pal uplatama i poruke poslate na nju neće biti čitane. 

MSP R. Srbije formiralo Krizni štab za prikupljanje humanitarne pomoći i donacija iz inostranstva

El. pošta Štampa

_20130701_1757880340 Povodom nezapamćenih elementarnih nepogoda koje su pogodile Republiku Srbiju, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije formiralo je Krizni štab, sa zadatkom da koordinira aktivnosti vezane za prikupljanje humanitarne pomoći i donacija iz inostranstva.

Opširnije...
 

O virtuelnom unuverzitetu srpske dijaspore

El. pošta Štampa

virtuelni-univerzitet-310x200 Kao deo projekta "Razvoj infrastrukture Virtuelnog univerziteta srpske dijaspore (VUSD) za potrebe Srba u regionu", podržanog od strane Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, 13. maja je u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu održan okrugli sto na istoimenu temu.

Opširnije...
 

Kruševac za poneti - Veroljub Milovanović Veve

El. pošta Štampa

veve_1 Veroljub Milovanović je počeo da fotografiše za svoju dušu još pre pojave digitalnih foto-aparata. Sva svoja dela sačinio ja na putu. A najviše je fotografisao sa motora! Tako je snimao Grčku, Tursku, Dominikansku Republiku... Ipak, transsibirski put je ubedljivo najdragocenije iskustvo koje je imao.

Opširnije...
 
Strana 1 od 6

Vreme u Kruševcu

Temperatura: 11 °C vreme
Pritisak: 1001.1 hPa barometar.gif
Prognoza...

naled_bfm_lat

skgo_lat
usaid