Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Изабран нови градоначелник Крушевца

  Изабран нови градоначелник Крушевца

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  На 29. седници Скупштине града Крушевца, досадашњи градоначелник мр Десимир Павловић поднео је оставку из личних разлога. За новог градоначелника Крушевца изабран је Драган Јовановић (ДС), дипломирани инжењер електротехнике.

  Функцију заменика градоначелника обављаће и даље Радоица Милосављевић (СПС), инжењер хемијске технологије.

  Чланови Градског већа остали су у истом саставу, осим Србијанке Ђођевић (ДС), коју је заменио мр Десимир Павловић.

  Додељени су мандати новим одборницима: Бобану Мирчетићу из Капиџије (ЗЕС), доктору ветеринарске медицине - уместо Драгана Јовановића и Драгољубу Раичевићу (СПС), дипломираном електроинжењеру из Великог Головода - уместо Горана Шегрта.

  Одборници су усвојили Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Града Крушевца за 2011. годину. Овим Програмом даје се преглед површина пољопривредног земљишта по катастарским општинама, класама и културама, утврђује се програм радова на заштити и уређењу пољопривредног земљишта и план коришћења пољопривредног земљишта у својини Републике Србије.

  Усвојен је Програм коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине за 2011. годину.

  Новом скупштинском Одлуком омогућује се да се у простору Галерије „Милић од Мачве“ може организовати продаја уметничких предмета, репродукција слика, књига и сувенира...

  Одборници су разматрали (и усвојили) Извештаје о пословању, као и Извештаје Надзорних одбора за 2010. годину - јавних предузећа и установа.

  Скупштина је подржала „Крагујевачку иницијативу“ за измену Закона о радиодифузији - регионални јавни сервиси и дата је подршка за обуставу поступка приватизације ЈП РТК Крушевац.

  Институту за крмно биље из Крушевца даће се на коришћење пољопривредно земљиште у државној средини, укупне површине 43.1899 ха, на период од 2009.-2012. године. Предметно земљиште користиће се за научно-истраживачки рад.

  Донета је Одлука о изради Плана детаљне регулације „Стари аеродром фаза 1 - блокови А, Б и Ц“ у Крушевцу.

  Образовани су: Комисија за отуђење и давање у закуп грађевинског земљишта и Градски штаб за ванредне ситуације.

  Разрешен је досадашњи директор Туристичке организације Града Крушевца Бобан Јовановић, а именован в.д  директор Душан Ђорђевић, дипломирани правник.

  Са места председника Управног одбора Фонда за подстицање развоја младих талената Града Крушевца разрешена је Јелена Богдановић, а именована  Нела Лукић, дипломирани филолог, директор РТВ „ЗОНА“ Ниш.

  Рарешени су досадашњи, а именовани нови - чланови Управних одбора неких установа и јавних предузећа, као и чланови Школских одбора.

   

   * * *

  Након инаугурације, нови градоначелник Крушевца Драган Јовановић обратио се одборницима и јавности следећим речима:

  Gradonacelnik_Dragan_Jovanovic

   

  „Поштовани грађани, поштовани представници медија, даме и господо одборници,

  Обраћам Вам се са овог места свестан одговорности коју сам данас преузео, али и спреман да заједно са Вама одрадим велики посао у наредних годину дана.

  Захваљујем се свим одборницима који су данас гласали за мене и одборницима опозиције који су ми подршку дали телефоном, а нису смели да гласају за мене због страначке дисцлиплине.

  Захваљујем се досадашњем градоначелнику што је у времену највеће кризе одржао стабилност у градској кући.

  Велики посао је пред нама нама и што могу да Вам обећам у овом тренутку је брз и ефикасан рад, првенствено јавних предузећа и установа зарад боље комуникације са Градском управом и грађанима Крушевца.

  Споменућу неколико пројеката које ћемо завршити: Царинарницу, Трговински суд, реконструкција Фабрике воде у Мајдеву, резервоар у Липовцу, уређење платоа испред Дома синдиката, изградња фискултурних сала у Коњуху и Читлуку, модернизација и изградња локалних путева и улица, једна од њих је улица Саве Ераковића, као и враћање свих улица и тротоара у првобитно стање после раскопавања.

  Можда сам ово требао да кажем на почетку, гарантујем Вам бржи и ефикаснији рад градске администрације у контакту са грађанима.

  Посветићу велику енергију и време за довођење инвеститора и отварање нових радних места.

  Не бих више дужио у овом првом обраћању, огроман посао нас очекује у циљу побољшања живота и стандарда грађана Града Крушевца“.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid