Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Руководство Пољопривредног факултета у Крушевцу

  Руководство Пољопривредног факултета у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  Polj_fakultet Продекана Пољопривредног факултета у Приштини проф. др Божидара Милошевића и његове сараднике, примио је градоначелник Крушевца Братислав Гашић.

   

   

  „Жеља новог руководства Града је да Крушевац добије факултет, али факултет који има перспективу за младе нашег града. Анализама смо закључили да би Пољопривредни факултет био изузетно интересантан  за ово подручје из неколико разлога – богат  квалитетни сточни фонд у сливу Рибарске реке, Коњушки крај – калемарство и повртарство и поврх свега квалитетан Институт за крмно биље. Такође, овај Факултет у Крушевцу имао би и завидне потенцијале – просторне и практичне“ истакао је градоначелник Гашић.

   

  Polj_fakultet1

   

  „Ми смо постојали овде, на овом простору и у овом Граду након ратних дешавања 1999. године, а и сада имамо велики број студената са територије Расинског округа. Олакшавајућа околност је што имамо велики број наставног кадра који живе у Крушевцу, а то и још много других фактора су врло битни за добијање акредитације од стране Министарства“, нагласио је продекан Божидар Милошевић.

  Процес добијања акредитације и свих других законом прописаних докумената је доста сложен, требаће времена, али заједнички став је да постоји обострана жеља за отварањем овог факултета у Крушевцу.

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid