Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одељење Економског факултета из Ниша у Крушевцу

  Одељење Економског факултета из Ниша у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Створени су сви услови за отварање Одељења Економског факултета Универзитета у Нишу у нашем граду.

   

  Градоначелник Драги Несторовић, начелник Расинског округа Бранислав Весић, председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Јасмина Палуровић и помоћник градоначелника др Јелена Милановић данас су разговарали са продеканом за наставу Економског факултета  из Ниша, проф. др Жарко Поповићем о завршним детаљима за отварање Одељења Економског факултета у Нишу. 

  2

  Према речима Градоначелника, идеја о отварању овог Одељења је финализована и очекује се почетак рада већ од јунског уписног рока ове године. "Оно што смо обећали, ево реализовано је, а увелико су у завршној фази радови на отварању Одељења Правног и Пољопривредног факултета".

  3

  Проф. др Жарко Поповић, изразио је задовољство што је Крушевац показао жељу да Одељење овог Факултета буде отворено у Крушевцу. "Предузели смо све потребне радње за отварање програмског смера Рачуноводство, ревизизија и финансијско управљање, а планирано је да се у наредну школску годину упише 30 студената на буџет и 35 самофинансирајућих студената".

   

  Састанку је присуствовао и наш суграђанин Зоран Томић, асистент на овом Факултету, који је између осталог рекао да је ово одлична основа за добијање стручног кадра, који ће моћи да се ухвати у коштац са свим друштвеним и привредним изазовима у наредном периоду.

  4

  Настава би се одвијала у просторијама реконструисаног Народног универзитета, а први студенти кренуће у стицање академских знања почетком октобра 2016. године.

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid