Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Енергетска санација ОШ "Драгомир Марковић"

Енергетска санација ОШ "Драгомир Марковић"

Ел. пошта Штампа

1 Градоначелник Драги Несторовић и помоћник градоначелника Оливера Дреновац, данас су обишли ОШ „Драгомир Марковић“, где су у току радови на енергетској санацији објекта.

 

На основу спроведеног јавног конкурса који је расписало Министарство рударства и енергетике, поводом почетка реализације Програма финансирања активности и мера унапређења ефикасног коришћења енергије јавних објеката, ова школа добила је средства за енергетску санацију целог објекта.

2

Укупна вредност је 12.786.777 динара, од чега је буџетски фонд Републике Србије издвојио скоро 9 милиона, док је остатак обезбедио Град. Циљ пројекта је побољшање енергетске ефикасности објекта, побољшање услова рада запослених и ученика и смањење трошкова грејања објекта.

3

Кораци који су претходили били су: израда Елабората о енергетској ефикасности, обнова подстанице за грејање, замена столарије, термоизолација фасаде и тавана и уградња вентила на радијаторима.

4

Овакав поступак планира се и за подручна одељења у Трмчару (укупна вредност 3,5 милиона динара) и Великој Ломници.

5

У оквиру швајцарског пројекта унапређења енергетске ефикасности, вредног 1,6 милиона швајцарских франака, биће обновљено 7 објеката. Од укупне вредности, 15% обезбеђује Град Крушевац.

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 997.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid