Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Стручни скуп на тему заштите животне средине

  Ел. пошта Штампа
  4

  Град Крушевац и Регионална привредна комора  Расинског управног округа организовали су 20. фебруара стручни скуп на тему Поглавља 27 у процесу придруживања Србије ЕУ, као и о пројектима, које град Крушевац спроводи у области заштите животне средине.

   

   

  О важности Поглавља 27 у процесу придруживања Европској Унији говорио је руководилац Службе за циркуларну економију Привредне коморе Србије, Синиша Митровић. Он је  указао да би ово Поглавље, које се односи на животну средину, требало да буде отворено до краја 2019. године. Процес ЕУ интеграција у области животне средине биће веома скуп, потребна су велика финансијска средства, а највећи број мера и промена догађаће се управо на локалу. Процес ће се одвијати у више области, пре свега у области хармонизације прописа, затим изградње и јачања административних и институционалних капацитета у области животне средине и обезбеђивању финансијских средстава.

  1

  У другом делу скупа присутнима су представљени пројекти у области заштите животне средине, који се спроводе у Крушевцу. О пројектима је говорила Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику, а своје презентације имали су Јелена Николић и Братислав Ђорђевић из градске управе Крушевац на тему урбане мобилности и енергетске ефикасности и Слободан Лапчевић из ЈКП „Крушевац“ на тему управљања чврстим комуналним отпадом и рециклажи.

  2

  Овом приликом уручене су захвалнице предузећима, која су прошле године учествовала у акцији пошумљавања за Дан климатских промена, а које је организовао град Крушевац и Регионална привредна комора  Расинског управног округа.

  7

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid