Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Промоција саветовалишта за помоћ оболелим од малигних болести

  Ел. пошта Штампа
  1

  У Дијагностичком центру Крушевац, данас је промовисано саветовалиште „Нарцис“, као прво Онколошко саветовалиште у Расинском округу. Основано је са циљем да побољша квалитет живота, пружи стручну помоћ и подршку људима који болују од малигних болести током процеса лечења до рехабилитације. Стручна подршка и помоћ намењени су и члановима њихових породица.

   

  Оснивач Саветовалишта је струковно Удружење здравствених радника националне асоцијације Расинског округа са седиштем у Крушевцу.

  2

  Неопходна средства за покретање рада овог јединственог хуманог центра обезбеђен је кроз пројектно донаторство Владе Швајцарске, у оквиру програма SWISS – PRO. Званични партнери су Општа болница и Друштво за борбу против карцинома. Реализација овог пројекта траје до краја августа када истиче донаторски програм, али уважавајући оправдан захтев за постојањем Саветовалишта, очекује се изналажење стабилнијег начина за финансирање рада, односно одрживости. Уз то је исказана и потреба да услуге Саветовалишта буду доступне и у домовима оболелих.

  7

  Значај рада нове здравствене услуге препознала је и локална самоуправа, у чије име се обратила градоначелник Јасмина Палуровић: „ Оваквом хуманом, бесплатном, здравственом и психолошком помоћи побољшава се ниво здравствене заштите и квалитет живота оболелих.

   

  Подржавамо и идеју оснивача саветовалишта „ Нарцис“ да у рад са корисницима услуга укључи младе, образоване људе, који су још увек незапослени, јер се на тај начин доприноси и њиховом стицању стручног искуства, које ће бити од користи читавој заједници.

  Град Крушевац ће дати пуни допринос како би рад Саветовалишта постао одржив, а овом приликом позивам и остале општине са територије Расинског управног округа да такође подрже овај хумани центар, јер су на њега упућени корисници целог региона“.

  3

   

  Скупу су се обратили и председница УЗРНА Расинског округа Сандра Гогић, директорка Опште болнице др Весна Стевић Гајић, члан менторског тима, онколог др Зоран Гајић и психолог Јелена Чукарић.

  4

   

  5

   

  6

  Програм рада са корисницима услуга Саветовалишта у више здравствених и социјалних области осмислио је стручан менторски тим који је састављен од искусних стручњака из здравствених, али и других неопходних области.

   

  8

  Ангажовани стручњаци су: физијатар, физиотерапеут, психолог, нутрициониста и социјални радник. Радно време је сваког радног дана од 13 до 17 сати, на одељењу дневне болнице за хемиотерапију Опште болнице Крушевац, а све услуге су бесплатне и није потребно поседовање здравствене књижице.

   

  9

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid