Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  "Предах смештај" у Центру за особе са инвалидитетом

  Ел. пошта Штампа

  1 У Центру за особе са инвалидитетом, данас је, поводом крсне славе Преподобни Симеон Мироточиви и завршетка надградње у оквиру пројекта „ Предах смештај“ на спрату Установе, пресечен славски колач и освештане нове просторије.

  Свечаности су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, народни посланик Драгана Баришић и бројни други гости и пријатељи установе. Овогодишњи колачар Вања Станојевић предала је колачарство за наредну годину, такође штићенику Бојану Младеновићу.

  2

   

  3

   

  4

   

  5

   

  6

   

  Крушевачки Центар за особе са инвалидитетом добио је још једну лиценцирану услугу, „Предах смештај“. На спрату Установе, уређен је простор за дневни боравак, одвојена просторија за спавање, кухиња, купатило и др., које су прилагођене корисницима, као и њиховим родитељима током 24 сата.

  Овим пројектом обезбеђује се „ предах“ члановима породица особа са инвалидитетом, јер се корисницима пружа привремени смештај. То подразумева и адекватан третман кроз неопходне и планиране активности које пружају могућност квалитетније социјализације, промену дневне рутине, изградњу нових односа, подстицање осамостаљивања и повезивања са другим лицима, што доприноси и њиховом личном и социјалном развоју и смањује социјалну изолованост.

  7

  Да би се остварило право на ову услугу социјалне заштите, потребно је да се Центру поднесе захтев, као и медицинска документација детета или младе особе са инвалидитетом.

  8

  „Одлуку о томе ко може да користи услугу доноси стручни тим, а родитељи ће у „Предах смештају“ своје дете моћи да оставе и до 10 дана, више пута годишње. У смештају који је по свим стандардима прилагођен особама са инвалидитетом, о њиховој деци бринуће стручни тим састављен од дефектолога, психолога, те социјалних и медицинских радника", каже директор Невена Лазаревић.

  9

  Нови простор заузима 120 квадрата и моћи ће да прими 6 корисника истовремено. Услуга је бесплатна и доступна за сву децу инвалиде.  Пројекат је вредан око 12 милиона динара, а финансирали су га у истом уделу Министарство привреде и Град Крушевац.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid