Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Потписан Уговор о грађењу хангара на Аеродрому "Росуље"

  Ел. пошта Штампа

  1 У кабинету Градоначелника, данас је потписан Уговор о грађењу хангара, закључен између „Аеродрома Србије“ ДОО Ниш, Града Крушевца и ДОО „Грађинг“ из Александровца.

   Након спроведене јавн набавке „Аеродрома Србије“, као најповољнији понуђач изабрано је предузеће „ Грађинг“ ДОО из Александровца, које ће бити извођач радова.

  2

  Предмет уговора је изградња хангара на месту извођења радова ЈП „Аеродром Росуље“ Крушевац.

  Вредност инвестиције је скоро 10 милиона динара, а финансијер је „ Аеродроми Србије“, на основу Закључка Владе Републике Србије.

  3

  Завршетак радова је предвиђен Уговором, а рок за завршетак је 60 дана од дана његовог Закључења.

  Хангар је спратности П, категорија објекта Б укупне бруто површине преко 600 метара квадратних.

   

  Са завршетком травнате писте дужине 800 метара и завршетком писте са чврстим застором дужине 1300, аеродром ће добити кодну ознаку 2Б, што означава употребу авиона са распоном крила од 15 до 24 метра.

  4

  У самом почетку, аеродром ће имати спортску намену, док ће касније уз адекватно улагање, бити створени услови и за саобраћај привредних, пољопривредних и туристичких авиона.

   

  Завршетком изградње аеродрома „Росуље“ знатно ће се побољшати и привредно  - туристички амбијент града Крушевца, унапредити пословна клима за привлачење страних инвеститора, али и подићи комплетан статус Града на развојној мапи Србије.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid