Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Новчани ваучери за борце са Kошара

  Ел. пошта Штампа

  1 У Мозаик сали Градске управе, градоначелник Јасмина Палуровић данас је уручила поклон ваучере у износу од по 10.000 динара, учесницима битке на Кошарама и члановима њихових породица.

  За двадесет бораца и њихове породице, Град Крушевац је обезбедио једнократну новчану помоћ. Уз новчане ваучере, уручени су им поклон пакети производног програма компаније „Емпро Лајн“ из Земуна (текстилни програм) и фондације „Милица Ракић“, а на иницијативу заменика председника општине Земун, Дамира Ковачевића.

  2

  Градоначелник Јасмина Палуровић захвалила се најпре присутним борцима за највеће жртве које су поднели, захваљујући којима данас живимо у слободи и миру. „Ви сте се борили за вредности, које су за наш народ од памтивека најсветије, а то су слобода и мир. Ваше херојство неће никад бити заборављено и вечно ће остати у сећању свих нас, као и будућих генерација које стасају“.

  Такође, Градоначелница се захвалила и донаторима на поклонима, који су намењени свим учесницима са Кошара, од Врања до Суботице.

  3

   

  Речима захвалности придружио се и борац 125. моторизоване бригаде, Дејан Ивановић.

  5

  Битка на Кошарама једна је од најтежих у новијој историји, у којој је погинуло 108 припадника Војске Југославије, међу којима 50 младића на одслужењу војног рока. Рањено је 256, који су данас ратни и војни инвалиди.

  6

  Ова битка постала је симбол храбрости, неустрашивости, јединства и одлучности у одбрани отаџбине и народа.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid