Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Дан општине Александровац

  Ел. пошта Штампа

  1 У општини Александровац данас је прослављен Свети Трифун, заштитник винара и виноградара и уједно Дан општине. У Дому културе одржана је свечана седница, након чега је испред Музеја винарства и виноградарства извршен верски обред - сечење славског колача и орезивање првих чокота винове лозе.

    2

  Свечану седницу отворио је председник Скупштине Тома  Савковић. Међу бројним гостима,  били су присутни народни посланици, председници братских општина, начелник Расинског округа, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић и бројни други гости.

    1

  О достигнућима руководства општине Александровац  председник др Мирко Михајловић, Он је истакао да је крајњи циљ рада - решавање свакодневних проблема грађана, пре свега из области комуналне инфрсатруктуре и побољшање услова живота свих мештана Александровца.

   

  4  

  На свечаној седници додељена су највећа признања: Похвале, Плакете и Златне плакете. Додељена је и титула Почасног грађанина Александровца – председнику Републике Србије Александру Вучићу, у чије име је награду примио генерални секретар Председника Младен Селаковић и присутнима прочитао поруку захвалности Председника.

  5  

  Након свечане седнице, испред Музеја винарства и виноградарства пресечен је славски колач у част светог Трифуна, заштитника винара и виноградара. Симболичан почетак радова у винограду обележен је орезивањем првих чокота винове лозе на плодним падинама српске Шампање.

  6

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid