Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Комеморативна седница поводом смрти Арсенија Вуковића

  Ел. пошта Штампа

  1 У Скупштинској сали Града Крушевца одржана је комеморативна седница поводом смрти Арсенија Вуковића, некадашњег председника Скупштине општине Крушевац.

  6

  Скупу се најпре обратио дугогодишњи сарадник, некадашњи радник Градске управе Крушевац, Љубиша Крстић који је подсетио на професионално и приватно искуство са Арсенијем Вуковићем које га је чинило вредним и поштеним човеком, професионалцем и оданим пријатељем.

  2

   

  На комеморативном скупу говорио је и председник градске организације СУБНОР Илија Омић, који је такође имао само речи хвале за све особине вредне дивљења које су красиле Арсенија Вуковића.

  3

  Завршну реч о лику и делу некадашњег првог човека Крушевца дала је градоначелник Јасмина Палуровић.

  4

   

  "Поштовани скупе,

  У име Града Крушевца и у своје име желим да изјавим саучешће породици Вуковић.

  Жао ми је што нисам успела да за живота упознам  свог бившег колегу, а пре свега, доброг  супруга, оца и деду и прадеду.

  Господин Арсеније Вуковић ће сигурно недостајати свима онима који су га познавали, радили и дружили се са њим, а пре свега, највише ће недостајати својој породици. Преминуо је у 96. години живота, а за собом је оставио богату пословну и политичку каријеру.

  После активног учешћа у рату и рањавања, обављао је  низ одговорних друштвено- политичких дужности. Био је члан Бироа Градског комитета КПЈ, члан Општинског комитета, секретар фабричког комитета у фабрици „Милоје Закић“, секретар СК, а и комерцијални директор у предузећу „Јастребац“, а потом и генерални  директор циглане „Душан Ристић“. У периоду од 1980. до 1982. године обављао је дужност председника Општине  Крушевац.

  За свој изузетан рад и залагање на функцијама које је обављао  и за његове више деценијске друштвено- политичке активности добио је значајна признања: Медаљу за храброст, Медаљу заслуга за народ, Медаљу ватрогасног савеза Југославије 1. реда, Одличје Народне Федеративне Југославије и Орден рада 3. реда.

  Оставио је снажна пословна пријатељстава, како у земљи, тако и у иностранству где нас је достојанствено представљао и био уважен и поштован привредник и политичар града Крушевца.

  Нека му је слава и велико хвала и нека почива у миру!"

  5

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid