Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Град Крушевац обележио Дан климатских промена

  Град Крушевац обележио Дан климатских промена

  Ел. пошта Штампа

  9 Светски Дан климатских промена обележава се 4.новембра са циљем да се информишемо о узроцима и последицама климатских промена и одговоримо на њих. Ове године град Крушевац обележио је Дан климатских промена вишедневним активностима, а централна манифестације одржана је у Крушевачком позоришту 5. новембра. Догађају су присуствовали Весна Лазаревић, заменик градоначелника, Зоран Асковић, начелник школске управе, градски већник др Рада Максимовић, представници приватних и јавних предузећа, војске Србије, ученици основних школа и њихови родитељи, наставници и директори основних школа.

  1

  У препуној сали Крушевачког позоришта манифестацију је отворила Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику, која се у свом говору осврнула на стање животне средине у свету, уништавање живог света, загађење воде и климатске промене, као последицу људског деловања. Такође, указала је да сваки град може и мора да одговори на изазов климатских промена и постане отпоран, те навела велике еколошке пројекте, који се спроводе у нашем граду, од изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, заштите језера Ћелије, припреме за изградњу регионалне санитарне депоније, пројекте енергетске ефикасности и урбане мобилности.

  2

   

  3

   

  У наставку програма учесници овогодишњег еко кампа на Јастрепцу приказали су резултате својих истраживања и прочитали песме и литерарне саставе посвећене Јастрепцу. Ове године, захваљујући средствима Буџетског фонда за заштиту животне средине, али и доброј сарадњи са Трајал корпорацијом, Србијашумама, Војском Србије и Југопревозом на Јастрепцу је боравило 300 ученика из свих основних школа. Сви они представили су своје импресије на изложби, која је отворена у холу позоришта.

  4

   

   

  Организатор екокампа била је ОШ „Брана Павловић“ из Коњуха, а координатор пројекта Оливера Коларић, наставник биологије.

  6

   

  7

   

   

  У програму су учествовала и деца  вртића „Колибри“ са покретним играма под називом „ Еко патрола", „Мали хор“ ОШ „Јован Поповић" и ОШ „Станислав Бинички" подручна школа Кукљин са представом „Дворска екологијада".

   

  5

   

  8

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid