Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одражан Дечији научни фестивал „Са науком на ти”

  Одражан Дечији научни фестивал „Са науком на ти”

  Ел. пошта Штампа

  Poster У Крушевцу је релизован Пројекат Дечији научни фестивал “Са науком на ти“ је одржан у периоду од  25.11. - 30.11.2019. године. Имао је за задатак популаризацију науке код деце узраста предшколског и основношколског,  као и упознавање деце на занимљив и интерактиван начин са светом науке кроз игру, интерактивне радионице, предавања и демонстрације.

  Пројекат је обухватио директно око хиљаду учесника фестивала а индиректно око хиљаду и петсто учесника. Носилац активности пројекта је Удружење биолога Крушевац са аутором и координатором пројекта проф.биологије Оливером Коларић а покровитељ буџетски фонд Града Крушевца кроз Локални акциони план за децу „Крушевац по мери деце“. Партнери на пројекту су Центар за стручно усавршавање – Научни клуб Крушевац, ОШ „Јован Поповић“, ОШ „Страхиња Поповић“ и ПУ „Ната Вељковић“. Гост фестивала била је  школа ОШ „Раде Додић“ из Милутовца, општина Трстеник.

  1

   

  3

   

  5

   

  7

  Кроз овакав приступ  образовању,  деца се припремају да као појединци у будућности  имају важну улогу и буду корисни и продуктивни чланови нашег друштва.  Решавање проблемских задатака , огледи  и другачији приступ процесу стицања знања доприноси да деца развијају своје личне потенцијале, самосталност, иницијативу и усвајање одређених система вредности и развијање једнакости код деце те давање на важности социјалном окружењу. Пројекат  Дечији научни фестивал „Са науком на ти“ показао је својом реализацијом, великим бројем учесника да је  испунио циљеве Локалног акционог плана за децу да је „ Крушевац по мери деце“.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid