Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обилазак електроенергетских и водоводних радова

  Обилазак електроенергетских и водоводних радова

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У крушевачким селима Буци и Ломница актуелни су радови на електроенергетској и водоводној мрежи. О њиховој динамици и стању на терену информисали су се данас, градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, начелник Градске управе Иван Анђелић, а присуствовали су и координатор за дистрибуцију ЕЕ Краљево Саша Стефановић и директор ЈКП „ Водовод“ Владимир Милосављевић са сарадницима.

  1

  Координатор за дистрибуцију ЕЕ Краљево Саша Стефановић је изјавио да су у подјастребачким селима, ЈП ЕПС и ЕД Крушевац радили на реконструкцији нисконапонске мреже  и далековода 10Кв.  На нисконапонској мрежи уграђивани су бетонски стубови и самоносиви кабловски сноп чиме су побољшане напонске прилике код потрошача.

   

  На средњем напону, уместо старих далековода, уграђен је средњенапонски кабловски сноп, чиме су елиминисани лоши утицаји услед временских неприлика.

   

  4

  Осим тога, изграђен је и нови кабловски вод  ( 5,5 км. ) до врха Јастрепца. На тај начин, обезбеђено је поуздано снабдевање комплетног конзума и повећани капацитети за прикључење нових корисника.

  Укупна инвестиција је преко 100 милиона динара, од чега је највећа - изградња вода ( 40 милиона динара ).

  3

  У оквиру постављања високонапонског кабла до излетишта Јастребац, изводили су се радови и на изградњи водоводне линије којом ће се обезбедити здрава пијаћа вода са система „ Ћелије“. Главни цевовод полази из насељеног места Буци. Укупна дужина водоводне линије је 5500м.

  Вредност радова на постављању водоводне линије је око 12 милиона динара. Средства је обезбедио ЈКП „ Водовод“ Крушевац.

  5

  У наредној фази треба изградити две црпне станице са компензационим базенима (у селу Ломница).

  Вредност свих ових радова на водоводном систему износи око 45 милиона динара.

  6

  Директор ЈКП „ Водовод“  је подсетио да је у периоду од 2018.године до данас изграђена комплетна водоводна мрежа за насељена места Велика Ломница и Буци (  у току су завршни радови на резервоарима и црпним станицама ) , а комплетан водоводни систем ће бити завршен 2020.године. Тиме ће се стећи услов да се изврши прикључење водоводног система на  излетиште Јастребац.

  7

  О значају ових инвестиција за развој Града говорила је градоначелник Јасмина Палуровић. Она је истакла да Град Крушевац наставља са редовним и интензивним активностима, не губећи на динамици. Инвестиције према приоритетима се реализују подједнако у граду и селу.

  2

  Водоводни и електроенергетски радови на потезу подјастребачких села донеће бенефите не само локалном становништву, већ и излетишту Јастребац као будућој још атрактивнијој туристичкој дестинацији Града Крушевца.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid