Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пуштање у рад високонапонског 110-киловолтног подземног кабловског вода и отварање ТС "Крушевац 3"

  Пуштање у рад високонапонског 110-киловолтног подземног кабловског вода и отварање ТС "Крушевац 3"

  Ел. пошта Штампа
  1

  Поводом завршетка радова на енергетском каблу АД „Електромрежа Србије" и пуштања у рад  трафостанице „Крушевац 3" -  ЈП „Електропривреда Србије" данас су Крушевац посетили директорка ЕМС-а Јелена Матејић и директор ЈП ЕПС Милорад Грчић са сарадницима. 

  2

  Изградња трафостанице „Крушевац 3" почела је деведесетих година, подсетио је директор ЈП ЕПС  Милорад Грчић.

  3

  Доградња је настављена тек 2016. и то у две фазе. Прва фаза је обухватала реконструкцију и доградњу постројења 10 Кv, а друга доградњу и опремање постројења 110 Кv и изградњу 10 Кv кабловских водова, укупне дужине око 20 км.

  4

  Укупна вредност изведених радова и уграђене опреме је 140 милиона динара. У ТС је уграђена савремена опрема, систем даљинског надзора и управљања, инсталиран видео надзор и контрола уласка, а повећана је и инсталисана снага трафостанице.

  5

  ТС 3 се напаја новоизграђеним 110 Кv кабловским водом из ТС Крушевац 1, што је први 110 Кv кабловски вод који је изграђен ван конзумног подручја града Београда, истакла је директор ЕМС-а Јелена Матејић. Вредност овог пројекта који је реализовао ЕМС износи 400 милиона динара. Реч је о савременом и софистицираном техничко-технолошком решењу идеалном за примену у градским и густо насељеним зонама.

  6

  7

   

  8

   

  9

  Значај овог пројекта је и у повећаној поузданости напајања читавог града Крушевца, али и омогућавању прикључења нових купаца на подручју центра града, али и југоисточном делу, где је већ формирана нова стамбено-пословна зона, уз већ постојеће погоне фабрике „Кромберг&Шуберт".

   

  10

  Градоначелница Јасмина Палуровић се захвалила присутним представницима ЕПС-а и ЕМС-а на окончању овог изузетно великог и значајног пројекта за Град Крушевац, а посебно за даљи привредни развој и привлачење нових инвеститора.

  11

  Такође, нагласила је изузетно добру сарадњу са Владом Републике Србије и надлежним Министарствима, са чијом подршком и помоћи су реализовани многи капитални пројекти за град Крушевац.

  12

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid