Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Министар здравља обишао реновиране амбуланте и СБ "Рибарска Бања"

  Министар здравља обишао реновиране амбуланте и СБ "Рибарска Бања"

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У присуству министра здравља Златибора Лончара, директора БИЕ Братислава Гашића и градоначелника Јасмине Палуровић, данас су отворене три реновиране амбуланте – у Балшићевој улици у Крушевцу и селима Велики Купци и Велики Шиљеговац. Након отварања амбуланти, обишли су реконструисани терапијски базен у оквиру Специјалне болнице Рибарска Бања, после чега је откривена Спомен плоча погинулим војницима у селу Рибаре.

   

  На обострано задовољство запослених и пацијената, данас је отворена реконструисана амбуланта у Балшићевој улици, најстарија у граду (постоји од 1960.), са око 17 000 корисника.

  1

  Како је изјавио министар здравља Златибор Лончар, амбуланта испуњава најмодерније стандарде и пример је добре праксе.

  2

  Директор Дома здравља Марина Костић је рекла да је пројекат обнове обухватио модернизацију система унутрашњег осветљења, изолацију зидова, подова и плафона, замену столарије, интервенције на машинским инсталацијама грејања, као и постављање соларних панела за припрему топле воде. Обнова није рађена од 1983.

  3

   

  4

  Градоначелник Јасмина Палуровић је подсетила да је инвестиција реализована у оквиру пројекта о унапређењу енергетске ефикасности који је град Крушевац реализовао у сарадњи са Министарством рударства и енергетике, за добијање средстава из Буџетског фонда опредељеног у те сврхе. Вредност радова је преко 12 милиона динара, учешће Буџетског фонда је 70%, док је 30% издвојено из буџета Града.

  5

   

  6

   

  7

   

  8

  Да добра сарадња месних заједница и Дома здравља итекако може да унапреди здравствене услуге, доказују и амбуланте у Великим Купцима (око 5000 пацијената) и Великом Шиљеговцу (око 4000). Оне су реновиране захваљујући заједничком учешћу. Мештанима су од данас на располагању два најмодернија објекта која ће им пружати услуге примарне заштите на оптималном нивоу.

  9

  У Специјалној болници Рибарска Бања отворен је реконструисан терапијски базен. Директор ове Установе, др Душан Шокорац је нагласио да је базен изграђен 70-их година прошлог века, а да се у његово реновирање уложило 24 милиона сопствених средстава. Уграђено је подно грејање и енергетски саниран објекат.

  10

   

  11

  У процедури је изградња још једног стационара, израда пројектно – техничке документације је у току, а обезбеђена су сопствена средства.

  12

  Министар Лончар је изразио задовољство постигнутим резултатима које ни пандемија КОВИД – 19 није успела да спречи. У надлежности Министарства је је што боље обезбеђење лекова, санитетског материјала и умреженог електронског система и у сарадњи са локалном самоуправом која такође препознаје значај здравства, успех не може изостати.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid