Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Видовданска акција "Треће дете"

  Видовданска акција "Треће дете"

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У Мозаик сали Градске управе данас је одржана 66. акција „Треће дете“ у организацији Града Крушевца и Комисије за спровођење мера и активности популационе политике. Генерални покровитељ и донатор акције је Град, а родитељима су уручене поклон честитке од 8.000 динара и вунене чарапице – симбол "Чарапана".

   

  Родитеље је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић, подсетивши да је ове године из буџета издвојено 45 милиона динара за популациону политику, што је за око 1.370.000 више него прошле године.

    1

  У периоду од 15.12. до 15.06.2020. на територији града Крушевца је рођено 58-оро деце (треће, четврто и пето дете), за које сврхе је издвојено 464.000 динара из буџета.

   

  Поклон честитке су поделили Градоначелница и професор Пољопривредног факултета у Крушевцу др Јелена Милановић.

  2

  Ова акција се организује два пута годишње, током Новогодишњих празника и Видовдана.

   

  Ове године, због актуелне ситуације (подом Ковида 19) и уз поштовање мера заштите, додела је уприличена само уз присуство родитеља и без програма који традиционално припремају малишани.

  3

  Ова средства биће утрошена на реализацију различитих активности као што су: једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње, поклон честитку за новорођенчад, подршку породици за 3. и 4. ђака, једнократну новчану помоћ незапосленим породиљама, поклон за ђаке прваке, поклон честитке за децу рођену 1. јануара, превоз материјално угрожених ученика и подршка породици и деци кроз јавно заговарање значаја популационе политике (нова активност од ове године).

  4

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid